Folkbildning för att ge kunskap om kroppen på ett enkelt sätt

The Fascia Guide är ett folkbildningsprojekt med syftet att ge kunskap om kroppen på ett enkelt sätt. Det leder till att människor blir bättre på att ta hand om sig själva och medför tryggare, gladare, friskare människor med makt över sitt eget liv och sin egen hälsa.

Just nu pågår en global revolution inom anatomisk forskning, som i grunden förändrar vår syn på människokroppen. Det handlar om Fascia, ett nätverk av bindväv, utan början och slut, som omsluter allt i kroppen, från muskler och skelett till organ och celler. Fascia erkändes 2017 som kroppens största organ och har en mycket större betydelse för hälsa, värk och smärta än man tidigare trott.

Denna nya insikt har lett till en löpeld av nya upptäckter som börjat utmana våra konventionella uppfattningar om människokroppen.

The Fascia Guide är ett folkbildningsprojekt med syftet att ge kunskap om kroppen på ett enkelt sätt som Life Force Innovation stödjer med löpande bidrag.

Att få kunskap om sin egen kropp leder till att människor blir bättre på att ta hand om sig själva. Det i sin tur leder till tryggare, gladare, friskare människor med makt över sitt eget liv och sin egen hälsa.

Folkbildningsprojektets unika approach har visat sig internationellt gångbart och har blivit uppmärksammat av såväl forskare som lekmän för sin förmåga att koppla ihop kroppsförståelse med människosyn och samhällsutmaningar.

Life Force Innovation stödjer folkbildningsprojektet för säkra projektets framtid samt bidra till nationell och internationell spridning av kunskap som gör skillnad i människors liv.

Vi avser avsätta cirka 3 000 000 kronor per år för ändamålet.

The Fascia Guide

Fasciaguiden är en hemsida och podcast om hur ny forskning förändrar synen på hälsa, värk och smärta utifrån förståelsen av den levande kroppen, presenterad på ett enkelt och intresseväckande sätt.

Genom att kombinera vetenskap, filosofi och idéhistoria med det erfarenhetsmässiga, praktiska och personliga undersöks:

  • Vad det innebär att se kroppen utifrån förståelse för helhet istället för utifrån förståelse för delar
  • Vad som händer när vi inte längre drar en gräns mellan det inre och yttre, mellan det subjektiva och objektiva eller mellan tankar, känslor och fysisk påverkan.
  • Hur vi tillämpar ny kunskap om kroppen i vår vardag.
Läs mer på fasciaguiden.se